سولفوریک اسید یک اسید معدنی بسیار سوزاننده است.
از نظر فیزیکی به صورت مایع رقیق و بی رنگ و کاملا محلول در آب این اسید دارای خاصیت خورندگی بر روی فلز ، بافت های زنده و حتی سنگ می باشد و در غلظت های بالا دارای خاصیت قوی خشک کنندگی و اکسید کنندگی است در گذشته با نام جوهر گوگرد خوانده میشد . این اسید بسیار قوی است و با هر درصدی در آب حل میشود. این ماده دارای مولوکول های دارای گشتاور قطبی است که میتوانند با یکدیگر پیوند هیدروژن ی بر قرار کنند .
اسید مایعی است با نقطه جوش بالا و همچنین یک مایع ویسکوز ( دارای گران روی زیاد ) محسوب میشود و همین شرایط مولکولی باعث میشود که سولفوریک اسید به خوبی در آب حل شود و محلول های اسیدی مختلف تولید کند .
.
مصارف(کاربرد)
از سولفوریک اسید در مواد شوینده، رنگ نقاشی و غیره استفاده میشودا
عمدهترین استفاده آن در کارخانههای تولید کود شیمیایی ، استخراج فلزات ، سنتزهای شیمیایی ، تصفیه پسابها و پالایشگاههای نفت می باشد. می توان گفت عمده ترین کاربرد اسید سولفوریک در تهیه کود شیمیایی فسفاته می باشد به طوری که حدود شصت درصد بازار مصرف این محصول به تولید کودهای شیمیایی اختصاص دارد
• اسید سولفوریک در کشاورزی دارای اهمیت خاصی است به گونه ای که درصد بیشتری از کل تولید این ماده در تولید کود های شیمیایی کاربرد دارد.
• همچنین مقداری در صنایع شیمیایی نظیر تولید شوینده ها ، رزین ها ، تولید مواد دارویی ، کاتالیزور های پتروشیمی ، حشره کش ها ، ضد یخ ، تولید آلومینیوم ، کاغذ سازی ، تصفیه آب و … مصرف دارد.
• در حدوددرصد بسیار کمی سولفوریک تولید شده در تولید رنگدانه ها و جوهر ها مصرف می شود.
• کاربرد اصلی جوهر گوگرد در تولید اسید فسفریک می باشد.
• اکثر ترکیبات سولفاته با کمک سولفوریک اسید تولید می گردد. سولفات آلومینیوم از جمله مهم ترین سولفات ها می باشد که در تصفیه آب و کاغذ سازی اهمیت دارد.
• در صنایع تولید آهن و فولاد به منظور اکسید زدایی و جلوگیری از پوسته پوسته شدن
• در تولید شوینده های صنعتی و در صنایع دباغی و چرم سازی دارای کاربرد گسترده ای می باشد زیرا دارای خاصیت قوی هیدرولیز چربی ها و لیپید ها و خشک کنندگی است
.